The scale is only a number

När jag vägde mig för en vecka sen insåg jag att det är nog första gången som jag inte har brytt mig om vad vågen visar. Det gör mig inget om den visar upp eller ner nästa gång. Jag förvånades över min känsla eftersom jag i så många år har varit en slav under vågen. Siffrorna den har visat har fått bestämma om jag är lyckad eller misslyckad, om jag får äta mat eller måste skära ner. Förra veckan stod jag på vågen och tittade ner på mina 53,3 kg och jag tänkte bara ”jaha, okej då vet jag vad jag väger”.

Det var otroligt skönt att inte känna sig totalt nedslagen av vågen! Visserligen finns det lite saker jag vill ändra på kroppen, dvs få bort lite fett och bygga lite muskler men det har inget med vikten att göra. Jag kan gå upp och jag kan gå ner, det spelar ingen roll. FY SJUTTON SÅ SKÖNT DET ÄR ATT KÄNNA SÅ!! Vilken frihet! Ingen mera ångest. Vågen bestämmer inte längre över mig, den visar en siffra som i sin tur egentligen inte säger särskilt mycket mer än att jag är normalviktig. Fuck vikthets säger jag bara, det har tagit mig många år och tårar att komma hit där jag inte längre bryr mig, för det gör jag faktiskt inte. Det är en sådan lättnad och lycka! IMG_0278

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>